Šiuo klausimu yra įvairių nuomonių. Pasaulinė sveikatos organizacija nustatė, kad saugus išgeriamo alkoholio kiekis neturėtų būti didesnis kaip 2 vadinamieji standartiniai alkoholio vienetai (SAV) per dieną (1 SAV laikoma 10 ml gryno etilo alkoholio). Šį kiekį atitiktų stiklelis (40-50 ml) stipraus alkoholinio gėrimo, taurė (150-200 ml) vyno, bokalas (400-500 ml) 4-5 proc. stiprumo alaus. Rizikingu laikomas vartojimas, kada moteris per savaitę išgeria daugiau kaip 14 SAV, o vyrai - daugiau kaip 21 SAV. Pateiktas SAV skaičius yra orientacinis - kai kuriems asmenims ir tokie alkoholio kiekiai gali paskatinti priklausomumo atsiradimą.
Vynas - Saikingai vartojamas raudonas vynas gali būti naudingas sveikatai. "Vynuogėse esanti medžiaga resveratrolis turi teigiamą poveikį organizmui - ne tik prailgina gyvenimą, bet ir užkerta kelią vėžinėms ląstelėms", - taip skelbia mokslininkai, tyrę vyne esančių medžiagų savybes.
Brendis - kitaip dar vadinamas kaip degintas vynas, tai rusvas alkoholinis, 40-60% stiprumo gėrimas. Brendis gaminamas distiliuojant vynuogių vyną arba fermentuotas kitų vaisiu sutys.. Tik iš vynuogių vyno gaminamas brendis paprastai brandinamas keletą metų ąžuolinėse statinėse.